Wednesday, January 30, 2013

My wedding giveaways

This autumn I'm getting married to a wondeful man, who's also an origami passionate. :)
And just to show you how wonderful he is, an image speaks 1000 words.. :D

Photobucket



Even though our folding techniques are different ( Andrei is into pure origami, made out of one sheet of paper, while I'm folding mostly...kusudama ), having the same passion definitely makes our relationship special and makes us support each other in many ways.
As a downside to this, our small 2-rooms apartment is full of paper models, paper squares, paper pieces, paper paint and everything that has to do with paper. And this is why, we bought ourselves a bigger apartment, but I'll write more about that in a different post.

So you can imagine that origami will be a big part of our wedding. I started making the giveaways: different types of kusudama, in all colours and shapes, decorated with some beads and a small model at the end of the hanger. On that particular model I will write different words, such as: love, happiness, luck, health, peace and so on, but in Romanian..
Each complete arrangement will be placed in a box and while the boxes look all the same, the guests will be invited to choose one at their will, giving them the surprise of discovery regarding the model, colour or message that they received. 

Here are some of the arrangements I've made so far:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


9 comments:

Anonymous said...

What a wonderful idea. Have a long and happy marriage. Joan

Adina Paun said...

Thank you so much, Joan! :)

Postumia said...

Felicitari, aceasta este o veste minunata iar daca ai nevoie de ajutor pentru a avea o nunta origami ( cu multe aranjamente origami) ma ofer voluntar.

Adina Paun said...

Multumesc Postumia, esti o dulce! Dupa cum vezi, nu fac un anumit model, ci orice imi vine la indemana. Daca ai chef si timp, imi poti face ce module vrei tu, in orice culori doresti si eu le asamblez. Dar numai daca poti, nu e musai, ca e timp pana in toamna.. :) Te pup dulce!:*

gandiriri said...

Felicitări pentru nuntă şi pentru minunata idee! Casă de hârtie colorată! Poate ţine şi mai mult decât cea de piatră, dacă e construită cu iubire... Şi... poate curând după, veţi asambla carusele de hârtie pentru bebe ;)

Adina Paun said...

Laura, iti multumesc din suflet pentru mesajul tau, mi-a placut la nebunie ideea casei de hartie colorata! :)
Cat despre carusele pentru bebei, am impaturit deja destule, dar e drept ca nu in scop personal.. Dar cine stie, poate la anul pe vremea asta, impaturesc botosei si bavetici.. :D

gandiriri said...

De mult timp vreau să împăturesc o casă de hârtie colorată. Când eram copil, învăţătoarea ne spunea o poveste origami, era ceva cu un moş şi-o babă, stau pe o băncuţă, mănâncă împreuna o solniţă cu sare, merg cu o barcă şi construiesc o căsuţă. Ştiu că trecea succesiv de la o formă la alta, până ajungea chiar la o căsuţă. O caut de ceva vreme, dar nu o găsesc... Oricum, am găsit altă căsuţă origami şi am de gând să o construiesc. Şi carusel de bebe... Vreau unul la care să pot asambla şi cutie muzicală, la fetiţă am avut un balon superb, dar nu din hârtie şi un avion cu ursuleţ, dar tot nu din hârtie. Acum am început să adun modele de avioane, ca să fac un carusel care să "zboare"... dar mi-ar plăcea să le văd pe ale tale. Cred că uneori culorile sunt cele mai frumoase sunete!

Adina Paun said...

Ce frumos suna povestea spusa de invatatoarea ta! Eu am vazut altele de genul asta, dar nici una atat de frumoasa.. Am sa o caut si eu, poate-poate o gasim! :)
Eu sunt innebunita dupa carusele, chiar scriam pe blog ca sunt preferatele mele, tocmai pentru ca impaturindu-le, asamblandu-le, potrivind culori, margelute si modele, simt ca realizez ceva cu adevarat special si unic.
Imi dau posibilitatea de a crea niste tablouri (eu care nu am deloc talent la desen!), sau niste compozitii, asemeni celor muzicale, in care trebuie sa potrivesc toate piesele, sa le armonizez si sa le fac sa devina un tot unitar.
Uite cateva exemple, sper sa-ti placa:

- http://art-origami.blogspot.ro/2012/11/my-paintings.html

- http://art-origami.blogspot.ro/2012/09/this-is-our-cry-this-is-our-prayer.html

- http://art-origami.blogspot.ro/2012/08/earth-colours.html

- http://art-origami.blogspot.ro/2012/03/joy-of-childhood.html

gandiriri said...

Era in versuri, dar nu imi amintesc eu foarte clar, un moş şi o băbuţă stau pe o băncuţă... fiecare vers avea o noua impaturire care exprima exact cuvintele, deci ajungea la solniţă şi bărcuţă, iar finalul era o căsuţă. Ah, şi beau apă cu o căniţă!Foarte dragut, potrivit pentru lectii despre familie, doar asta eram moşul şi băbuţa. Aşa ca voi, la început de drum, ca să plantaţi un pom, să săpaţi o fântână, să faceţi un copil şi o căsuţă.

Caruselele le voi vedea cu prima ocazie, iţi mulţumesc. Şi da!, la fel simt şi eu hârtia şi fiecare model învăţat, şansa mea de a picta sau a compune.

Aştept cu atâta drag să am timp, să am liniştea necesară pentru a împături unul...